ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα κινδυνεύει με απώλεια επιδοτήσεων ύψους 6,5 δις ευρώ

Η Ελλάδα κινδυνεύει με απώλεια επιδοτήσεων ύψους 6,5 δις ευρώ

Προειδοποίηση για «κίνδυνο υποχρεωτικής επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων», απευθύνει η Bild σε σημερινό της δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως «η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δις ευρώ, διότι 66 συμφωνημένα δημόσια έργα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ελληνική κυβέρνηση έχει σχεδιάσει τη υλοποίηση πολλών έργων, χωρίς όμως να συμπεριλάβει σε αυτά τις τοπικές Αρχές.

Όπως επισημαίνεται, από τα 100 πρότζεκτς που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην παρούσα φάση, αλλά και τα τελευταία 14 χρόνια, στα 52 (5,5 δις ευρώ) καταγράφονται καθυστερήσεις, ενώ 14 (1 δις ευρώ) κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν.

Η επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου, Ίνγκε Γκρέσλε, η οποία παράλληλα είναι ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, δήλωσε σχετικά: «Η μιζέρια δεν οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων προς την Ελλάδα, αλλά στο ότι η χώρα θέτει η ίδια εμπόδια στον εαυτό της».

Source: DW.com

Σχετικές ειδήσεις