ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα δάνεια: Ρυθμίστε τα με τις Τράπεζες, πριν …πλακώσουν τα funds!

Κόκκινα δάνεια: Ρυθμίστε τα με τις Τράπεζες, πριν …πλακώσουν τα funds!

Να διαχειριστούν μόνοι τους το θέμα των κόκκινων δανείωνκαλούνται οι δανειολήπτες, καθώς όπως φαίνεται προς το παρόν οι Τράπεζες δεν έχουν δεσμευτεί με funds.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΗ ...ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΕ - ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ...ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ FUNDS

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σε εκδήλωση για τη δημιουργία Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, οι δανειολήπτες, καλό θα ήταν να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα μη εξυπήρετούμενα δάνειά τους πριν έρθουν τα distress funds.

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κυρία Λούκα Κατσέλη «η ικανότητα συνδιαλλαγής με τους καταναλωτές για αναδιάρθρωση δανείων είναι μεγάλη πρόκληση για όλους ενόψει και του νέου θεσμικού πλαισίου».

Όπως πρόσθεσε δε, «δεν είναι υποχρεωτικός ο θεσμός της διαμεσολάβησης πριν πουληθούν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες στα distress funds».

Μάλιστα συμπλήρωσε πως οι Τράπεζες διαχειρίζονται πολύ καλά το θέμα μη εξυπηρετούμενων δανείων από μόνες τους και διευκρίνισε πως δεν ότι η μεταφορά κόκκινων δανείων θα έχει σχέση με τους όρους και την τιμή που θα πωληθούν.

Στην ίδια εκδήλωση, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, κύριος Παναγιώτης Πικραμένος σημείωσε πως θα ήταν ευκταίο να υπήρχε μια διαδικασία για τη συνεργασία των distress funds και των οργανισμών διαμεσολάβησης για να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των κόκκινων δανείων και αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Σχετικές ειδήσεις