ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καταιγίδα» προστίμων για τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ - Μέχρι πότε ισχύουν οι προθεσμίες

«Καταιγίδα» προστίμων για τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ - Μέχρι πότε ισχύουν οι προθεσμίες

Μέχρι την Παρασκευή (8/1) θα ισχύει η προθεσμία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την καταβολή για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους επιθυμούν κατάθεση των πινακίδων τους.

Φέτος αναμένεται να μην καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, ενώ θα ληφθούν μέτρα ώστε να εντοπιστούν και να πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων για παλαιότερες οφειλές τελών κυκλοφορίας, δηλαδή πριν από το 2016.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά τις καταθέσεις των πινακίδων, φέτος αναμένεται να τεθούν σε «φορολογική ακινησία» πάνω από 130.000 οχήματα.

Παράλληλα, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ότι θα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ που αφορούν πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Επίσης πρόστιμο αναμένεται να αναρτηθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου και για τα ανασφάλιστα οχήματα. Ειδικότερα μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση που θα πραγματοποιήσει η ΓΓΠΣ θα εντοπιστούν και οι ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα τα οποία σύμφωνα με στελέχη του κλάδου ξεπερνούν το 1 εκατ. οχήματα.

Όσον αφορά στο πρόστιμο για τα ανασφάλιστα σύμφωνα με τη νομοθεσία η ΓΓΠΣ θα αποστείλει ειδοποιητήριο στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ και να ασφαλίσουν το όχημά τους εντός 8 ημερών.

Όποιος κάτοχος ανασφάλιστου ΙΧ δεν συμμορφωθεί θα του επιβληθεί νέο πρόστιμο 500 ευρώ ενώ θα του αφαιρεθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας και η Άδεια Κυκλοφορίας όπως επίσης και το δίπλωμα για 6 μήνες.

Σχετικές ειδήσεις