ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»

Στουμπ: Δεν υπάρχει θέμα «Grexit»

Ένας …άλλος Στουμπ εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς εγκατέλειψε τις σκληροπυρηνικές δηλώσεις και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ήπιος.

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον κ. Τσακαλώτο στο Ελσίνκι, ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ σημείωσε: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit».

Ο κ. Στουμπ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τον κ. Στουμπ.

«Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

Μετά το Ελσίνκι επόμενος σταθμός του Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα είναι το Άμστερνταμ όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχετικές ειδήσεις