ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Capital Controls: Έρχεται νέα χαλάρωση - Πόσα χρήματα θα μπορείτε να σηκώσετε

Capital Controls: Έρχεται νέα χαλάρωση - Πόσα χρήματα θα μπορείτε να σηκώσετε

Αύξηση του ποσού και αλλαγή στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανάληψης χρημάτων, μελετά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο περαιτέρω χαλάρωσης των capital controls.

ΠΡΟΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή», το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να αυξήσει το εβδομαδιαίο ποσό στα 500 από τα 420 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Αλλαγές όμως έρχονται και στον τρόπο ανάληψης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα καθιερωθεί προσωποποιημένο επταήμερο για τους καταθέτες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων δεν θα γίνεται τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά από τη στιγμή που ο καθένας κάνει την πρώτη ανάληψη χρημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε καταθέτης θα μπορεί να ορίζει πότε θα αρχίζει η εβδομάδα αναλήψεών του. Αν δηλαδή σηκώσει το σύνολο των χρημάτων που δικαιούται παραδείγματος χάριν την Τρίτη, το προσωπικό του όριο θα ανανεώνεται την επόμενη Τρίτη, κι όχι την Παρασκευή.

Επιπλέον, οι τράπεζες έχουν ζητήσει να είναι δυνατή η μεταφορά τυχόν μη αναληφθέντος ποσού από το εβδομαδιαίο όριο στην επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή το όριο ανάληψης είναι 60 ευρώ ημερησίως και 420 ευρώ εβδομαδιαίως.

Η τελευταία «χαλάρωση» των κεφαλαιακών ελέγχων έγινε στις 12 Ιανουαρίου με διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις και τις αποπληρωμές δανείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σχετικές ειδήσεις