ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικό: Τι απάντησε το ΔΝΤ στον Τσακαλώτο

Ασφαλιστικό: Τι απάντησε το ΔΝΤ στον Τσακαλώτο

Απάντηση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που είχε απευθύνει προς το ΔΝΤ ερώτηση σχετικά με τις διαρροές περί νέων μέτρων, έδωσε μέσω κύκλων το Ταμείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega η απάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν «Το ΔΝΤ συνεχίζει την αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για το ασφαλιστικό».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα o κ. Τσακαλώτος είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Παρά τις υψηλές του απαιτήσεις, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να συμμετέχει στο πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, το είχε καλέσει να αποσαφηνίσει εάν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις που εμφανίζονται ως διαρροές στον Τύπο είναι όντως δικές του διαρροές, ειδάλλως να τις διαψεύσει επισήμως. «Θέλω το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει εάν όντως είναι δικές του διαρροές ή είναι φαντασιώσεις των δημοσιογράφων. Δημοσιεύσεις ότι το ΔΝΤ απορρίπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είτε είναι διαρροή του ΔΝΤ είτε είναι μια δημιουργική δημοσιογραφία, που δεν είναι ασυνήθιστη στη χώρα μας» τόνισε και προσέθεσε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει διαπραγμάτευση μέσω διαρροών.

Σχετικές ειδήσεις