ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Bank: «Θρίλερ» με την Τράπεζα - Η κατάρρευση των μετοχών της γεννά διεθνή ανησυχία

Deutsche Bank: «Θρίλερ» με την Τράπεζα - Η κατάρρευση των μετοχών της γεννά διεθνή ανησυχία

Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα η Deutsche Bank, καθώς τα σενάρια και οι φήμες για την τύχη της και πιθανόν την τύχη των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, δίνουν και παίρνουν.

ΦΟΥΝΤΩΣΑΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ – ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

Η «κατακρήμνιση» των μετοχών της χθες Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ενίσχυσε περαιτέρω τη φημολογία περί επικείμενης χρεοκοπίας της και «ανάγκασε» τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κάνει καθησυχαστική δήλωση, την οποία επανέλαβε και σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ο εκπρόσωπός του.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η μετοχή της Deutsche Bank βρέθηκε και πάλι στα Τάρταρα.

Ως επόμενη κίνηση και προκειμένου να αντιμετωπίσει το «ξεπούλημα» των μετοχών της, να προχωρήσει στην επαναγορά ορισμένων ομολόγων της. Πάντως, αυτό δεν …εξευμενίζει πολλούς επενδυτές της που πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει ομόλογα υψηλότερου ρίσκου, τα λεγόμενα CoCos.

Η πρόθεση μάλιστα αυτή της Τράπεζας, περιόρισε και τη «χασούρα» της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα Τετάρτη, Ωστόσο, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η χρηματιστηριακή αξία της Τράπεζας παραμένει βυθισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η αρνητική φημολογία για την κραταιά Γερμανική Τράπεζα είχε αρχίσει από τον Απρίλιο του 2015, όταν και ανακοινώθηκε ότι δεν κατάφερε να «περάσει» τα stress tests (δοκιμασίες αντοχής).

Οι οικονομικοί αναλυτές που επιχειρούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, σχολιάζουν ότι αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σόιμπλε: Επιχειρεί να ρίξει τους τόνους

Καθησυχαστικός για την πορεία της Deutsche Bank εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά τη ραγδαία πτώση των μετοχών.

«Ακούσατε τη σύντομη δήλωση που έκανε ο υπουργός χθες στο Παρίσι ότι δεν ανησυχεί. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε αυτό» δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργού, Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Απέφυγε ωστόσο να ξεκαθαρίσει εάν υπήρξαν έκτακτες επαφές μεταξύ της κυβέρνησης και της γερμανικής τράπεζας.

Σχετικές ειδήσεις