Σε workshop στην Τεχεράνη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε workshop στην Τεχεράνη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε workshop, το οποίο πραγματοποιείται στην ιρανική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης "ΤΙΤΕ" (16 Φεβρουαρίου 2016), θα συμμετάσχει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επιχειρώντας «άνοιγμα» σε μία πολλά υποσχόμενη αγορά.

Στην εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των προορισμών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης. Παράλληλα, θα γίνουν επαφές με τοπικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, tour operators και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών.

Για τη συμμετοχή στο workshop της Τεχεράνης και τις προσπάθειες προσέγγισης της ανερχόμενης τουριστικής αγοράς του Ιράν, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου δηλώνει: «Το Ιράν, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την εγχώρια τουριστική αγορά και οπωσδήποτε για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Αποτελεί αγορά στόχο από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μου διότι όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, διαθέτει μία αξιόλογη δεξαμενή τουριστών υψηλού εισοδήματος, οι οποίοι συνηθίζουν μάλιστα να ταξιδεύουν και κατά την χαμηλή τουριστική περίοδο.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν η Περιφέρειά μας να μείνει αμέτοχη μπροστά σε αυτή τη μοναδική προοπτική προσέλκυσης τουριστών από μία τέτοια αγορά που διαθέτει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης».