ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται ειδοποιητήρια, πρόστιμα και κυρώσεις

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται ειδοποιητήρια, πρόστιμα και κυρώσεις

Γράμμα με λυπητερή σε όσους δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του μήνα.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα φτάσουν τα 600.000. Στους οδηγούς των ανασφάλιστων ΙΧ θα δοθεί προθεσμία για να ασφαλιστούν πληρώνοντας όμως και επιπρόσθετο τέλος της τάξης των 250 ευρώ.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και οι ιδιοκτήτες μέχρι τέλος του μήνα θα παραλάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Η διασταύρωση θα γίνει μεταξύ της ΓΓΔΕ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Από τη στιγμή που ο παραλήπτης πάρει στα χέρια του το ειδοποιητήριο έχει προθεσμία 8 ημερών να τακτοποιήσει την οφειλή του πληρώνοντας επιπλέον παράβολο 250 ευρώ.

Αν ο ανασφάλιστος δεν τακτοποιήσει την οφειλή του τότε το πρόστιμο αυξάνεται σε 500 ευρώ μαζί με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται από το νόμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

Οσον αφορά τις διοικητικές κυρώσεις αυτές είναι

Αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.

Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Οσον αφορά τις ποινικές κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν φυλάκιση από 2 μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις