ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Δεν συζητάμε για κούρεμα, αλλά για ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας

Ρέγκλινγκ: Δεν συζητάμε για κούρεμα, αλλά για ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας

Εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα γίνει συζήτηση για τα χρέος τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, διευκρινίζοντας ότι θα συζητηθεί ελάφρυνση και όχι κούρεμα.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος ερευνών Chatham House στο Λονδίνο, ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Τα πολιτικά ζητήματα είναι δύσκολα, αλλά κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. «Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Θεωρώ, επίσης, ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ. Στο τέλος, εάν κλείσει η αξιολόγηση, το Eurogroup έχει δεσμευθεί να συζητήσει πρόσθετη ελάφρυνση χρέους, όχι ένα κούρεμα, αλλά πρόσθετη ελάφρυνση χρέους», σημείωσε ο Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ πρόσθεσε ότι αναγνωρίζεται σαφώς στην Ευρώπη πως η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει το κόστος δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες που έρχονται στην Ελλάδα κάθε μήνα.

Σχετικές ειδήσεις