ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατασχέσεις «εξπρές» για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων!

Κατασχέσεις «εξπρές» για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων!

Σύμφωνα με στοιχεία από το ΚΕΑΟ, στο στόχαστρο βρίσκονται 272.400 οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Σκοπός να αυξηθούν οι εισπράξεις από ηλεκτρονικές κατασχέσεις, οι οποίες έως τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν καθηλωμένες στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΞΕΚΙΝΑ «ΣΑΦΑΡΙ» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ

Τα στοιχεία που εξετάζει το ΚΕΑΟ είναι μεταξύ άλλων: το ύψος του χρέους, το αν ένας οφειλέτης είναι συνεπής ή όχι με την καταβολή των οφειλομένων, η ηλικία και το προφίλ του οφειλέτη, το αν έχει προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση ή όχι κτλ.

Το Κέντρο Ανείσπρακτων Οφειλών πρέπει να κλείσει μία «τρύπα»… «βάθους» 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από ανείσπρακτες οφειλές.

Θυμίζουμε ότι τα πρώτα ηλεκτρονικά κατασχετήρια ενεργοποιήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2015. Είχε προηγηθεί έκθεση του ΚΕΑΟ από την οποία προέκυπτε πως: μόλις 995 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 23% του υπόλοιπου οφειλών, δηλαδή 3,38 δισ., ευρώ. Το 40% των οφειλετών ή 107,105 περιπτώσεις είχαν οφειλές από 50.000 έως 100.000 ευρώ. Το 22% των οφειλετών χρωστούσαν ποσά από 15.000 έως 30.000 ευρώ.

Το πόσο επιτυχημένη θα αποδειχθεί η διαδικασία εξπρές με την οποία θα προχωρήσει σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις το ΚΕΑΟ σε μία Ελλάδα, όπου η πλειοψηφία των πολιτών βασανίζεται να βγάλει τον… μήνα και με capital control, είναι ένα θέμα.

Σχετικές ειδήσεις