ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: «Μαχαίρι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις διά χειρός Κατρούγκαλου

Συντάξεις: «Μαχαίρι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις διά χειρός Κατρούγκαλου

«Ψαλίδι» σε όσους λαμβάνουν αθροιστικά κύρια και επικουρική σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ προωθεί ως πρόταση ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

ΕΡΧΕΤΑΙ «ΤΣΕΚΟΥΡΙ» ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΤΑ 1.300 ΕΥΡΩ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ» ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

«Είναι απόλυτη "κόκκινη" γραμμή», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» χθες το απόγευμα και πρόσθεσε «ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα».

Σε ό,τι αφορά την επικουρική, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε πως δεν είναι μόνο θέμα ποσού αλλά και συντελεστή αναπλήρωσης. «Για περιπτώσεις όπου έχουν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές δεν είναι άδικο να υπάρχουν υψηλότερες αποδοχές», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών Θεσμών

Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να σημειώσει ότι παρατηρείται ήδη διάσταση απόψεων στους κόλπους του Κουαρτέτου. «Ήταν περίπου όπως τα περιμέναμε καθώς επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά την εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει», είπε.

Σύμφωνα, πάντα, με τον Γ. Κατρούγκαλο, οι αποκλείσεις παρουσιάζονται στα ακόλουθα θέματα:

- Στον χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς οι δανειστές προωθούν την αναλογικότητα, ενώ η ελληνική πλευρά την αναδιανεμητικότητα, την εθνική σύνταξη και τους συντελεστές αναπλήρωσης.

- Στη ρύθμιση των θεμάτων της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, όπου όπως είπε, «τα καλά νέα είναι ότι δεν θα μειωθούν κύριες συντάξεις»

- Στη συζήτηση των συμπληρωματικών βελτιώσεων που προωθεί η κυβέρνηση για τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σχετικές ειδήσεις