ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίστα Μπόργιανς: Οι καταθέτες της UBS προτιμούν την εφορία αντί για τη Δικαιοσύνη!

Λίστα Μπόργιανς: Οι καταθέτες της UBS προτιμούν την εφορία αντί για τη Δικαιοσύνη!

Τη δυνατότητα να περάσουν από τα …γκισέ της εφορίας και να πληρώσουν, αντί να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, επιλέγουν φορολογούμενοι που περιλαμβάνονται στη «λίστα Μπόργιανς» και που έχουν κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς σε εξηγήσεις.

Αρκετοί από τους καταθέτες στην UBS που περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα, άρχισαν να εμφανίζονται στις δικαστικές αρχές, δηλώνοντας πως επιθυμούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες και να πληρώσουν τα ποσά που θα τους καταλογιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ήδη 30 καταθέτες της UBS που έλαβαν κλήσεις από τους εισαγγελείς για να δώσουν εξηγήσεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δήλωσαν πως θα υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για τα ποσά που είχαν «βγάλει» στο εξωτερικό και θα πληρώσουν ώστε να μην προχωρήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει εκτίμηση για τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν μέσω αυτής της διαδικασίας καθώς οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αναμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών που θα προσκομίσουν οι συγκεκριμένοι κληθέντες.

Πάντως, εφόσον πάρουν τα αποδεικτικά πληρωμών, οι δικογραφίες για τους συγκεκριμένους καταθέτες της UBS θα τεθούν στο αρχείο.

Να σημειωθεί πως οι ελεγχόμενοι από τους εισαγγελείς είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους και άλλων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους. Πριν από λίγες ημέρες οι εισαγγελείς προχώρησαν σε εντολές δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για συγκεκριμένα πρόσωπα που καταγράφονται στη «λίστα Μπόργιανς».

Σχετικές ειδήσεις