ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Plan B» με έκτακτο Eurogroup στις 29 Απριλίου

«Plan B» με έκτακτο Eurogroup στις 29 Απριλίου

Έκτακτο Eurogroup για τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου έχουν ήδη σχεδιάσει Ευρωζώνη, κυβέρνηση και θεσμοί ως εναλλακτικό πλάνο, στην περίπτωση που έως τις 22 Απριλίου δεν θα έχουν προλάβει να ψηφιστούν οι παρεμβάσεις σε φορολογία, ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια.

ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ WΑSHINGTON GROUP, ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕ, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ ΣΤΙΣ 15 – 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το χρονικό αυτό ορόσημο που τελεί σε γνώση του Euro Working Group επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

Αυτό απλά σημαίνει πως στη χειρότερη των περιπτώσεων η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Μεγάλη Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο και τους εφαρμοστικούς νομούς που θα σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα που θα προσδιορίσουν Ελλάδα και ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM.

Αυτό διότι το επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup είναι στις 24 Μαΐου και η ημερομηνία αυτή πέφτει μακριά, σε σχέση με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Πάντως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιθυμεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να ψηφίσει τα μέτρα μέχρι τη συνάντηση του Eurogroup του Άμστερνταμ στις 22 Απριλίου, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση των 6 δισ. ευρώ και την εκκίνηση των συζητήσεων για την ελάφρυνση χρέους.

Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr

Σχετικές ειδήσεις