ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροπολογία - σοκ για τα ειδικά μισθολόγια: Τέρμα οι αυξήσεις έως το 2018

Τροπολογία - σοκ για τα ειδικά μισθολόγια: Τέρμα οι αυξήσεις έως το 2018

Στον «πάγο» μπαίνουν τα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου τομέα για μία διετία, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση του διδύμου Τσίπρα-Καμμένου, με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδίως αργά το βράδυ της Παρασκευής (20/05/2016) στη Βουλή και η οποία θα ψηφιστεί τη νύχτα της Κυριακής στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου - ντροπή.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΕΣΩ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τα κατά καιρούς «κροκοδείλια» δάκρυα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, για τη δήθεν υπεράσπιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν είναι πλέον ικανά να κρύψουν τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση των «διαπραγματευτών».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η τροπολογία προβλέπει ειδικότερα ότι οι αποδοχές που αφορούν τους δικαστικούς λειτουργούς, τα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους πανεπιστημιακούς, δεν θα υπόκεινται σε οποιαδήποτε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την εφαρμογή του μέτρου εξοικονομούνται 118 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το Υπουργείο Οικονομικών, στην ειδική έκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων, τονίζει πως «η ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής βάσει της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους της».

Εξάλλου, με δεύτερη τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εντάσσονται διατάξεις για:

α) την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης,

β) τον περιορισμό του ποσοστού συμμετοχής για δαπάνες φαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στους δικαιούχους ΕΚΑΣ και

γ) την επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος τμήματος ή συνόλου ΕΚΑΣ

Σχετικές ειδήσεις