ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνγκελα Μέρκελ: «Να κλείσει άμεσα η συμφωνία για την Ελλάδα»

Άνγκελα Μέρκελ: «Να κλείσει άμεσα η συμφωνία για την Ελλάδα»

Ιδιαίτερα ενοχλημένη από την ανάμειξη των ΗΠΑ στο ζήτημα της συμφωνίας για την Ελλάδα λίγο πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου εμφανίζεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung» σήμερα, Σάββατο (21/05/2016).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η κ. Μέρκελ θέλει άμεσο κλείσιμο της συμφωνίας για την Ελλάδα», ενώ επισημαίνεται ότι «δεν θέλει να ακούσει άλλες παραινέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για το θέμα της Ελλάδας και δεν επιθυμεί άλλη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η λειτουργία της ΕΕ».

Όπως αναφέρει, εξάλλου, ο συντάκτης του άρθρου, η καγκελάριος εξουσιοδότησε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μεταφέρει αυτό το μήνυμα στους διεθνείς δανειστές στη συνάντηση στις Βρυξέλλες, στις 24 Μαΐου.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε εργάζεται πάνω σε αυτό ώστε να μπορεί να πει στους δανειστές ότι εκπληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας, η τήρηση των οποίων είναι απαραίτητη για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Σχετικές ειδήσεις