ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάντοαν: Η συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα δεν είναι τέλεια

Πάντοαν: Η συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα δεν είναι τέλεια

Ως σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν τη συμφωνία του Eurogroup, «μαρτυρώντας» ωστόσο ότι δεν είναι και τέλεια, αλλά το αποτέλεσμα συμβιβασμού.

«H συμφωνία του Eurogroup είναι μια σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα και την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας: «Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και σκληρός, πρέπει να γίνουν πολλά άλλα βήματα, αλλά η κατεύθυνση είναι σωστή».

Το σημαντικό για τον Πάντοαν, «είναι να συμμερίζονται όλες οι πλευρές ότι η συμφωνία είναι βιώσιμη» χάρη σε «συνδυασμό δομικών και δημοσιονομικών πολιτικών με την χρηματοδότηση των διεθνών θεσμών».

«Κανείς δεν λέει ότι η συμφωνία είναι τέλεια, από την στιγμή που είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού, αλλά είναι βιώσιμη, αφού τίθενται οι συνθήκες, για την Ελλάδα, ώστε να βγει από την κατάσταση διαρκούς κρίσης στην οποία βρέθηκε τα περασμένα χρόνια», πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι, καταλήγοντας: «Όταν η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό, θα δοθεί το μήνυμα ότι επανήλθε η εμπιστοσύνη και θα αναπτυχθεί ένα ενάρετος κύκλος, ενώ και το τραπεζικό σύστημα θα ξαναρχίσει να λειτουργεί όπως πρέπει».

Σχετικές ειδήσεις