ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περικοπές σε 20 επιδόματα

Περικοπές σε 20 επιδόματα
Μειώσεις που θα κυμαίνονται από 10%-50% , με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιουλίου, έρχονται στα επιδόματα ...

Μειώσεις που θα κυμαίνονται από 10%-50% , με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιουλίου, έρχονται στα επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δήμων.

Συνδικαλιστές, μάλιστα, συνυπολογίζοντας και τα λοιπά μέτρα, όπως το πάγωμα μισθολογικής ωρίμανσης, την εισφορά 3% υπέρ του ταμείου ανεργίας, αλλά και τα μέτρα που είχαν ληφθεί το προηγούμενο έτος, κάνουν λόγο για συνολικές περικοπές στο μισθό που φτάνουν το 40%.

Οι περικοπές αφορούν κυρίως στους γιατρούς του ΕΣΥ, τους ένστολους, τους δικαστικούς, τους καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους αρχιερείς, το ερευνητικό προσωπικό κ.α.

Οι απώλειες, για παράδειγμα, από την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης , κυμαίνονται από 28ευρώ έως 50 ευρώ.

Για τους γιατρούς του ΕΣΥ οι απώλειες μπορούν να φτάσουν και τα 90ευρώ, καθώς μειώνεται το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης κατά 20%.

Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι απώλειες κυμαίνονται από 35-93 ευρώ, ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί χάνουν από 70-270 ευρώ από μειώσεις επιδομάτων.

Και βεβαίως , έπεται συνέχεια, καθώς είναι έτοιμες οι βασικές αρχές του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου. Σε αυτό θα προβλέπεται η κατάργηση 100 ειδικών και κλαδικών επιδομάτων και η διατήρηση μόνον τεσσάρων.