ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιολόγηση: Η κυβέρνηση τρέχει να «κλείσει» τη συμφωνία για να πάρει τη δόση

Αξιολόγηση: Η κυβέρνηση τρέχει να «κλείσει» τη συμφωνία για να πάρει τη δόση

Τα «ψιλά» που έχουν μείνει από τα προαπαιτούμενα τρέχει να εκπληρώσει η κυβέρνηση, αφού πρώτα «καθάρισε» με τα επαχθή μέτρα τα οποία ψήφισε.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 7,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Οι ημερομηνίες είναι πιεστικές για να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της αξιολόγησης και η χώρα μας να λάβει τη δόση των 7,5 δισ.

Το πιο σημαντικό «ραντεβού» με την πλευρά των δανειστών είναι την προσεχή Δευτέρα, οπότε και θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.

Η συνεδρίαση θα είναι άτυπη, αλλά θα εξεταστεί τόσο το θέμα των κόκκινων δανείων, τα οποία εκχωρούνται σε ξένα funds αλλά και το θέμα της απαλλαγής ευθυνών του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης που άναψε το «πράσινο φως» για την πώληση δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ξένα funds, θα πρέπει να υπάρξει και ειδική μέριμνα για την οικονομική απώλεια την οποία θα «φορτωθεί» το Δημόσιο από την εκχώρηση αυτής της κατηγορίας των δανείων.

Τα «ψιλά γράμματα» θα πρέπει να κλείσουν το αργότερο έως και την προσεχή Πέμπτη, οπότε και συγκαλείται η επίσημη Σύνοδος του EuroWorking Group.

Το βασικότερο θέμα της Συνόδου θα είναι η προετοιμασία της συνεδρίασης του Eurogroup στις 16 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το τελευταίο Eurogroup, στις 24 Μαΐου είχε αποφασιστεί ότι οι κινήσεις της χώρας μας θα πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να εκπληρωθεί και η Έκθεση Συμμόρφωσης, η οποία θα συνταχθεί από τους δανειστές.

Μάλιστα, χθες Πέμπτη 2 Ιουνίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι δεν ενέκρινε τον φθηνό δανεισμό για την Ελλάδα, μέχρι να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα

Σχετικές ειδήσεις