ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκουρλέτης: Υπάρχουν οι δυνατότητες για νέες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Σκουρλέτης: Υπάρχουν οι δυνατότητες για νέες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αφήνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε ανήκουν στη ΔΕΗ είτε σε ιδιώτη πάροχο.

Εκτιμά ότι με το νέο σύστημα των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος που ξεκινά από τον Σεπτέμβριο, θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις (πέραν της έκπτωσης 15% σε συνεπείς πελάτες), υπό την προϋπόθεση να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Για τον νέο ρόλο της ΔΕΗ επισημαίνει ότι προετοιμάζονται πάνω από 10 πρόξεκτ που αφορούν νέες πρωτοβουλίες της εταιρείας και επέκταση των δραστηριοτήτων της, ενώ καθιστά σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής στις ενεργειακές επιχειρήσεις, όπως στη ΔΕΗ, παρά την ύπαρξη του σχετικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχετικές ειδήσεις