ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απανωτά «χαστούκια» Λαγκάρντ σε Τσίπρα - «Ποια συμφωνία για το ελληνικό χρέος εννοείτε;»

Απανωτά «χαστούκια» Λαγκάρντ σε Τσίπρα - «Ποια συμφωνία για το ελληνικό χρέος εννοείτε;»

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Μουσείο της Ακρόπολης, επιδίδεται σε θριαμβολογία περί συμφωνίας για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και «δίκαιης ανάπτυξης» στην Ελλάδα, η Κριστίν Λγκάρντ από την Ουάσιγκτον «κρεμάει» με δηλώσεις της τον έλληνα πρωθυπουργό.

Η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με αρκετή δόση… ειρωνείας, έκανε για ακόμα μια φορά σαφή την αντίθεση του Ταμείου, ως προς την «συμφωνία» Ελλάδας-δανειστών για την ελάφρυνση του χρέους.

Η Κριστίν Λαγκάρντ κλήθηκε να σχολιάσει, έπειτα από ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου, την συμφωνία του περασμένου Eurogroup, μεταξύ Ευρωζώνης και Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους.

Η απάντηση όμως της Κριστίν Λαγκάρντ προς την δημοσιογράφο ήταν ιδιαίτερα ειρωνική, λέγοντας «Ποια συμφωνία ακριβώς εννοείτε;».

Με αυτόν τον τρόπο η ίδια έδειξε για ακόμα μια φορά και χωρίς πολλά λόγια την πλήρη αντίθεση του ΔΝΤ στις προτάσεις των Ευρωπαίων.

Να υπενθυμίσουμε πως η διευθύντρια του ΔΝΤ ζητάει τους τελευταίους μήνες επίμονα περισσότερο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρέος, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Νέα πρόσθετα μέτρα στο εργασιακό απαιτεί το ΔΝΤ

Σχετικές ειδήσεις