«Σφαγή» στα εργασιακά προμηνύει ο Κατρούγκαλος - Το ΔΝΤ «θέλει αίμα το φθινόπωρο»

«Σφαγή» στα εργασιακά προμηνύει ο Κατρούγκαλος - Το ΔΝΤ «θέλει αίμα το φθινόπωρο»

Στο ίδιο έργο θεατές θα είναι για ακόμα μια φορά οι Έλληνες πολίτες με τις περιβόητες «κόκκινες γραμμές» του κυρίου Κατρούγκαλου, αυτή τη φορά στο θέμα των εργασιακών που θα συζητηθεί το φθινόπωρου.

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι το ΔΝΤ έχει σκληρές απαιτήσεις στο θέμα των εργασιακών, ενόψει των διαπραγματεύσεων του φθινοπώρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θέλει αίμα».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θέλοντας να προετοιμάσει το έδαφος είπε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ, μιλώντας όπως και για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για κόκκινες γραμμές που τελικά δεν τηρήθηκαν.

«Εμείς αίμα στα εργασιακά δεν πρόκειται να δώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον REAL FM και συνέχισε: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε οποιαδήποτε παραχώρηση στο ΔΝΤ, αν αυτό συνεπάγεται υποχώρηση σε αυτές τις βασικές θεμελιακές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις να προστατέψουμε το εισόδημα των εργαζομένων».

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί η κυβέρνηση θέλει «να είναι αντικείμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης» και πρόσθεσε ότι «η συνταγή του ΔΝΤ είναι η πλήρης φτωχοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα».

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι συνταξιούχοι θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ του Ιουνίου απάντησε ότι «όσοι το έχουν πάρει ενώ δεν το δικαιούνται θα πρέπει να το επιστρέψουν».