ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «πάνω - κάτω» στις 100 δόσεις: Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης από την Παρασκευή

Τα «πάνω - κάτω» στις 100 δόσεις: Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης από την Παρασκευή

Σκληραίνουν από την ερχόμενη Παρασκευή (01/07/2016) οι όροι για την ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών, βάσει των οποίων προβλέπονται μεγαλύτερες δόσεις ανά μήνα για τους φορολογούμενους και «πέλεκυς» για όσους θα χάνουν στο εξής έστω και μία δόση.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΙ ΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Ενδεικτικά, από την αρχή του επόμενου μήνα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλούν άμεσα τις νέες οφειλές τους, εντός μάλιστα μόλις 15 ημερών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τίθενται εκτός ρύθμισης.

Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, πως είτε θα πρέπει να βρουν άμεσα τα χρήματα για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, είτε να εντάξουν τους νέους φόρους στη ρύθμιση των 12 ή των 24 μηνιαίων δόσεων.

Η ένταξη στη νέα ρύθμιση γίνεται με την κατάθεση των σχετικών εγγράφων στις αρμόδιες ΔΟΥ και μέσω αυτής οι πολίτες θα υπάγονται στην πάγια ρύθμιση των οφειλών τους. Σε αυτή τη ρύθμιση, εξάλλου, εντάσσονται και όσα χρέη δημιουργήθηκαν από τη 15η Δεκεμβρίου 2015 και δεν είχαν ενταχθεί προηγουμένως σε κάποια ρύθμιση.

Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή, ωστόσο, θα πρέπει να δείξουν οι φορολογούμενοι σε οποιαδήποτε νέα οφειλή προκύψει στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και η οποία δεν έχει πληρωθεί, καθώς κάτι τέτοιο τους βγάζει αυτομάτως εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Το ίδιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα ξεκινήσει η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Σχετικές ειδήσεις