ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ενοικίου - σίτισης: Σήμερα (30/6) η πληρωμή της δόσης Ιουλίου για όλους τους δικαιούχους

Επίδομα ενοικίου - σίτισης: Σήμερα (30/6) η πληρωμή της δόσης Ιουλίου για όλους τους δικαιούχους

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, θα γίνει ταυτόχρονα η καταβολή τόσο της 10ης, όσο και της 11ης επιδότησης ενοικίου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας θα πιστωθεί ποσό 2.776.207,82 ευρώ ως δέκατη δόση σε 21.035 δικαιούχους, ενώ 309 λαμβάνουν τέσσερις δόσεις.

Την ίδια στιγμή, θα πιστωθούν άλλα 2.699.967,82 ευρώ ως ενδέκατη δόση σε 21.063 δικαιούχους, ενώ από δύο μέχρι έξι δόσεις λαμβάνουν συνολικά 281 δικαιούχοι. Στις λίγες περιπτώσεις που οι δικαιούχοι λαμβάνουν συγκεντρωτικά περισσότερες των μίας δόσεων, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη συνεννόηση ιδιοκτητών και ενοικιαστών. Οι δικαιούχοι προκύπτουν μέσα από το πρόγραμμα για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης» και είναι εκείνοι των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται να καταβάλλει άλλη μία δόση από τα επιδόματα σίτισης και ενοικίου, για το μήνα Ιούλιο. Ο λόγος είναι ότι η έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) αναμένεται να γίνει το διάστημα 15 – 20 Ιουλίου. Σε μια τέτοια περίπτωση οι δικαιούχοι που θα προκύψουν στους 30 δήμους, που το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά, θα λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν, μέσω ΚΕΑ, από το μήνα Αύγουστο και μετά.

Για να μην υπάρξει λοιπόν, κενό στην καταβολή των επιδομάτων στήριξης προς πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, οι υπηρεσίες πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, πρόκειται να καταβάλλουν άλλη μία δόση από τα παραπάνω επιδόματα σίτισης και ενοικίου, σε όλους, ανεξαιρέτως, τους δικαιούχους, είτε προέρχονται από δήμους που εντάχθηκαν στο ΚΕΑ, είτε όχι.

Από τον Αύγουστο έως το τέλος του έτους, είναι γνωστό ότι η καταβολή επιδότησης σίτισης και ενοικίου θα περιοριστεί μόνο στους δήμους που θα μείνουν εκτός ΚΕΑ.

Σχετικές ειδήσεις