ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ – Πόσες θα είναι τελικά οι δόσεις;

Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ – Πόσες θα είναι τελικά οι δόσεις;

Σύγχυση και εκνευρισμό προκαλεί στους πολίτες η έλλειψη οργάνωσης στην κυβέρνηση, ακόμα και για βασικές ρυθμίσεις.

Δουλειές του... ποδαριού! Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης σχεδιασμός - Φορολογούν αδιακρίτως αδυνατώντας να ρυθμίσουν ακόμα και τις δόσεις

Χθες, 6 Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί πιθανότατα σε 4 δόσεις αντί για 6 που ήταν φέτος.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Αν η εκκαθάριση γίνει μέσα στον Αύγουστο, ο φόρος θα πληρωθεί σε 5 δόσεις. Αν ολοκληρωθεί όμως τον Σεπτέμβριο -που είναι και το πιθανότερο σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη-, ο φόρος θα πληρωθεί σε 4 δόσεις.

Σήμερα ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης βγήκε ξανά να μπλέξει τα πράγματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε 6 δόσεις, όπως έγινε τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, θέμα το οποίο θα συζητηθεί και με τους δανειστές..

«Δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ», όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προσερχόμενος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Με την τακτική της η κυβέρνηση επιβεβαιώνει πως το μόνο που κάνει είναι να φορολογεί στα τυφλά... χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική, ζητώντας τη γνώμη των δανειστών ακόμα και για τα στοιχειώδη, όπως ο ορισμός του αριθμού των δόσεων.

Σχετικές ειδήσεις