ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παραδοχή ΔΝΤ: Αποτύχαμε στην Ελλάδα

Νέα παραδοχή ΔΝΤ: Αποτύχαμε στην Ελλάδα

Την ώρα που στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις επιμένουν στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας και των βάρβαρων μέτρων, το Ταμείο παραδέχεται την αποτυχία του στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν να ψηφίζουν μνημόνια και οι δανειστές επιβεβαιώνουν ότι οι σκληρές πολιτικές που εφαρμόστηκαν απέτυχαν πλήρως.

Μετά τη χθεσινή παραδοχή από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, υποστήριξε πως η ελληνική οικονομία δεν είναι εκεί που θα ήθελε ο οποιοσδήποτε, όσον αφορά την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Δεν είναι εκεί που θα θέλαμε και εκεί συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να έχουμε ένα πρόγραμμα που θα κάνει την ελληνική οικονομία ένα πιο υγιές και βιώσιμο μέρος», πρόσθεσε ο κ. Ράις.

Με μια λέξη: ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ!

Ο ίδιος τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν εξαίρεση. Όπως ανέφερε, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης τα προγράμματα ήταν πιο αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ράις, υπάρχουν πολλοί σύνθετοι λόγοι για τους οποίους το ελληνικό πρόγραμμα δεν ήταν επιτυχημένο.

Σε ερώτηση σχετικά με την έκθεση ανεξάρτητης υπηρεσίας του ΔΝΤ για την αξιολόγηση των προγραμμάτων εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, ο κ. Ράις απάντησε ότι η έκθεση αυτή θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά το ζήτημα των εργασιακών μέτρων, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι η αξιολόγηση της αγοράς εργασίας συνεχίζεται και αναμένουμε να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, με στόχο να υπάρξει ευθυγράμμιση με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Σχετικές ειδήσεις