ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Brexit: Ενίσχυση του εμπορίου με τις ΗΠΑ επιδιώκει η Βρετανία

Brexit: Ενίσχυση του εμπορίου με τις ΗΠΑ επιδιώκει η Βρετανία

Τρία νέα γραφεία στις ΗΠΑ θα ανοίξει η βρετανική κυβέρνηση, για να προωθήσει τις βρετανικές επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου, επελέγησαν οι πόλεις Μινεάπολις στη Μινεσότα, Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα και Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια λόγω της οικονομικής τους παραγωγικότητας και των ερευνητικών και αναπτυξιακών ιδρυμάτων που βρίσκονται εκεί.

Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ πραγματοποιεί τριήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων την Ουάσινγκτον, το Σικάγο και το Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Φοξ δήλωσε σε συνέντευξή του πως οι αρχές του επόμενου χρόνου θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκκινήσει επίσημα η Βρετανία τις συνομιλίες του διαζυγίου με την ΕΕ προκειμένου οι εμπορικές συμφωνίες να έχουν επιτευχθεί πριν τις επόμενες εκλογές του 2020.

Ο Φοξ δήλωσε ακόμη ότι η Βρετανία θα είναι σε θέση να διαπραγματευθεί στενότερες εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ και ότι το Λονδίνο μάλλον θα επιδιώξει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ένωση.

Σχετικές ειδήσεις