ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο σφυρί οι περιουσίες των Ελλήνων: Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο

Στο σφυρί οι περιουσίες των Ελλήνων: Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο

Σφίγγει η θηλιά για χρέη στην εφορία, καθώς μετά τους μεγαλοοφειλέτες ακολουθούν και άλλοι φορολογούμενοι που έχουν μικρότερα χρέη προς το Δημόσιο.

ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ – ΣΧΕΔΟΝ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναρτά διαρκώς νέα ακίνητα τα οποία βγαίνουν στο σφυρί.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι παρά την εκποίηση της περιουσίας τους, κάποιοι ακόμα και έτσι δεν ξεχρεώνουν την εφορία.

Χαρακτηριστικό από την άλλη της βαθύτατης ύφεσης, είναι ότι το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο και αρκετοί διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι.

Η αρχή με τους πλειστηριασμούς έγινε για μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, συνεχίζεται όμως και για πολύ μικρότερα ποσά.
Για παράδειγμα, υπάρχει οφειλέτης που χρωστά 12,5 εκατ. ευρώ και για να εξοφληθεί η εφορία βγαίνουν στο σφυρί διάφορα ακινητά του μεταξύ των οποίων και ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη 64,12 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 26.000 ευρώ.

Συνολικά, κινδυνεύουν με περιοριστικά μέτρα, όπως κατασχέσεις και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες.

Τα επόμενα «κύματα» πλειστηριασμών αφορούν όσους έχουν χρέη μέχρι και 150.000 ευρώ, ενώ θα συνεχιστούν και για πολύ μικρότερες οφειλές καθώς είναι μνημονιακή υποχρέωση.

Σχετικές ειδήσεις