ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αριστερή» οικονομική πολιτική: Στο σφυρί – προληπτικά - οι περιουσίες των πολιτών

«Αριστερή» οικονομική πολιτική: Στο σφυρί – προληπτικά - οι περιουσίες των πολιτών

Μετά το κυνήγι για φοροφυγάδες μέσω facebook και instagram, γνωστοποιήθηκε μια ακόμα …έμπνευση της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι προληπτικοί πλειστηριασμοί!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν κάποιος φορολογούμενος θεωρηθεί «ύποπτος» για φοροδιαφυγή και μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του, η εφορία θα μπορεί να βγάζει σε πλειστηριασμό τα υπάρχοντά του, προκειμένου να μη χάσει τα χρήματά της!

Με απλά λόγια, η δήμευση των περιουσιακών στοιχείων θα γίνεται και μόνο με την υποψία και τις πιθανότητες και όχι βάσει ατράνταχτων στοιχείων.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με στόχο τι άλλο, να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία.

Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προβεί στις εξής κινήσεις:

  • Να επιτρέψει την αύξηση κατά 55% του ποσοστού των οφειλετών επί των οποίων η ΓΓΔΕ μπορεί να προβεί σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
  • Να επιτρέψει την αύξηση κατά 10% των κατασχέσεων σε όσους έχουν χρέη σε τελωνεία
  • Να επεκτείνει το εύρος των κατασχέσεων
  • Να προβεί σε προσαρμογή των συστημάτων TAXIS και ELENXIS, ώστε να εντοπίζονται οφειλέτες υπό καθεστώς αφερεγγυότητας, για περαιτέρω αυτοματοποίηση διαδικασιών είσπραξης
  • Να αυτοματοποιήσει το συμψηφισμού οφειλών προς το Δημόσιο με επιστροφές απαιτήσεων από την εφορία

Σχετικές ειδήσεις