ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση - αστραπή Σταθάκη και Τσακαλώτου με Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες

Συνάντηση - αστραπή Σταθάκη και Τσακαλώτου με Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες

Με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, συναντώνται σήμερα, Τετάρτη (24/08/2016), οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε μια προσπάθεια να συζητηθούν όλα όσα αφορούν τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,9 δισ. ευρώ καθώς και για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ως θέματα «αγκάθια» προβάλλονται το εργασιακό, οι εξωδικαστικοί μηχανισμοί για τα «κόκκινα» δάνεια και φυσικά το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, για το οποίο η Αθήνα αξιώνει τη μείωσή του μετά το 2018.

Κατά τα λοιπά, οι κ.κ. Σταθάκης και Τσακαλώτος θα έχουν σειρά επαφών και με άλλους ευρωπαίους Επιτρόπους, ενώ συνοδεύονται και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη για τη συνεδρίαση του Euroworking Group, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι από εδώ και στο εξής ο κ. Μοσκοβισί αναλαμβάνει υπεύθυνος της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα, μετά και τη μετακίνηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υποθέσεων, η οποία «χήρεψε», μετά και την αποχώρηση του Βρετανού Επιτρόπου λόγω του Brexit.

Σχετικές ειδήσεις