ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κομισιόν προειδοποιεί: «Μην υποτιμάτε την επιστολή για Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ»

Η Κομισιόν προειδοποιεί: «Μην υποτιμάτε την επιστολή για Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ»

Με την πλήρη στήριξη του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, συντάχθηκε η επιστολή της Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα του Ανδρέα Γεωργίου της Στατιστικής Αρχής, όπως ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ο Μαργαρίτης Σχοινάς, προτρέποντας τους υπεύθυνους να μην την… υποτιμήσουν!

«Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, υπενθυμίζοντας ότι φέρει την υπογραφή τριών επιτρόπων (Π. Μοσκοβισί, Β. Ντομπρόβσκις και Μ. Τάισεν) και ως εκ τούτου «το περιεχόμενό της δεν μπορεί να υποτιμηθεί».

Παράλληλα, ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή έχει ήδη λάβει την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την πεποίθηση ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Eurogroup του Σεπτεμβρίου.

Αφού τόνισε, δε, ότι η Κομισιόν εδώ και καιρό υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης, αλλά και πως μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η ανάγκη «αποπολιτικοποίησης της ελληνικής διοίκησης», συμπλήρωσε:

«Η Επιτροπή, ως ζήτημα αρχής, δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες», σημειώνοντας ωστόσο ότι η Κομισιόν ανησυχεί για τις αναφορές σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αμφισβητούν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Η Eurostat και η Επιτροπή είναι οι αρμόδιες αρχές», επεσήμανε επίσης ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε ότι τόσο στην επιστολή, όσο και στις δηλώσεις της επιτρόπου Απασχόλησης, Μ. Τίσεν, την περασμένη Τετάρτη, υπογραμμίζεται ότι η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων της περιόδου 2010-2015 είναι «υπεράνω κάθε αμφιβολίας».

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων και η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων είναι προς το κοινό συμφέρον της ΕΕ και της Ελλάδας…

Σχετικές ειδήσεις