ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντωνοπούλου: Καμία εκτόξευση της ανεργίας κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αντωνοπούλου: Καμία εκτόξευση της ανεργίας κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην αντιπολίτευση για την καταστροφολογική ρητορική της, η οποία έπεσε στο «κενό» εξαπέλυσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας (αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας), Ράνια Αντωνοπούλου.

Η Ράνια Αντωνοπούλου έκανε λόγο για διάψευση των όσων λέγονται περί εκτόξευσης της ανεργίας κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που κατέγραψαν μείωση της ανεργίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, στο 23,1% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας το β' τρίμηνο του 2016, έναντι 24,9% το β' τρίμηνο του 2015 και 26,5% το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίες βασίζονται στην τριμηνιαία έρευνα του εργατικού δυναμικού, οι απασχολούμενοι το β' τρίμηνο αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015.

«Για ακόμη μία φορά, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν πτώση της ανεργίας, διαψεύδοντας την καταστροφολογική ρητορική της αντιπολίτευσης περί δήθεν εκτόξευσης της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η Ράνια Αντωνοπούλου.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στρατηγικούς μας στόχους, τη σταδιακή μείωση της ανεργίας, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπή απασχόληση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, τους τελευταίους επτά μήνες, οι θέσεις πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 4% (από 44% στο 48%) και, αντίστοιχα, μειώθηκαν οι θέσεις εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης», σημειώνει.

Σχετικές ειδήσεις