ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας για Σπίρτζη: Η σιωπή είναι καλύτερη από τη φλυαρία…

Στουρνάρας για Σπίρτζη: Η σιωπή είναι καλύτερη από τη φλυαρία…

Μέσω κύκλων απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας στις αιχμές που είχε αφήσει εναντίον του για το θέμα της Attica Bank νωρίτερα σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο διοικητής της ΤτΕ απάντησε μέσω συνεργατών του, οι οποίοι ανέφεραν για τον κ. Σπίρτζη «Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Σπίρτζης για το θέμα των δανείων που έδωσε η Attica Bank, επέρριψε εμμέσως ευθύνες και στον Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας στον στον Realfm 97,8, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Στο διάστημα από το ’11 μέχρι σήμερα, έχουνε γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής. Ο φορέας που ήλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας».

«Και εδώ ζούμε μία παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα. Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε. Άρα, αν ισχύουν όλα αυτά, πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου», πρόσθεσε.

«Εγώ ζητώ όλα αυτά να βγουν δημόσια, στη διαφάνεια, ποιοι ελέχθησαν, τι πορίσματα έχουμε, ποιοι έκαναν τους έλεγχους μέχρι τώρα και τι έβγαλαν τα πορίσματα του SSM, για να καταλάβει όλος ο κόσμος αν αυτά που αναπαράγονται είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, αν είναι εν μέρει αληθή, αν είναι τελείως αληθή ή τελείως ψευδή», είπε.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε επίσης, πως αν ισχύουν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον κ. Καλογρίτσα, οφείλει η αρμόδια επιτροπή να τον αποκλείσει από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, προσθέτοντας ότι περιμένει από την Τράπεζα της Ελλάδας να δημοσιοποιήσει το σχετικό πόρισμα.

Σχετικές ειδήσεις