ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποθήκη στους δανειστές ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και τρεις ακόμη ΔΕΚΟ

Υποθήκη στους δανειστές ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και τρεις ακόμη ΔΕΚΟ

Την Παρασκευή (23/9) θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνει την μεταφορά έξι ΔΕΚΟ στο υπερταμείο.

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο που κατατέθηκε στο οποίο αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές με προσθήκες, ανάμεσα στις ΔΕΚΟ που περνούν πλέον στο υπερταμείο βρίσκονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ και Αττικό Μετρό.

Στο προσχέδιο περιλαμβάνεται μια σειρά ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνονται επίσης και οι γνωστές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αλλαγές στο οργανόγραμμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κάτι που συνιστά προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport.

Στο κεφάλαιο των μεταφορών, ορίζεται ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ συνάπτει σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως 10 ετών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το τροχαίο υλικό.

Την ίδια ώρα, ορίζεται ότι κατά την εκτέλεση των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας επιβατικών δύναται να επιτρέπει εκχώρηση απαιτήσεων των παρόχων από τις συμβάσεις αυτές μέσω σύναψης ειδικότερων συμφωνιών μεταξύ των παρόχων, ως εκχωρητών, και το Δημόσιο, τον ΟΣΕ Α.Ε. ή τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως εκδοχέων, για την εξόφληση οφειλών προς τους ανωτέρω φορείς, όπως μισθώματα από συμβάσεις μίσθωσης μονάδων τροχαίου υλικού ή αμοιβών για παροχή υπηρεσιών συντήρησης τροχαίου υλικού ή άλλων υπηρεσιών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το προσχέδιο που κατατέθηκε

Την Τρίτη (27/9) στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις