ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης σε άλλη διάσταση: Ιστορίες για αγρίους οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Αλεξιάδης σε άλλη διάσταση: Ιστορίες για αγρίους οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Δεν «βλέπει» εκποιήσεις πρώτης κατοικίαςο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, ο κ. Αλεξιάδης και παρά το γεγονός ότι αυξάνονται οι κινήσεις διαμαρτυρίας πολιτών έξω από Ειρηνοδικεία όπου εκπλειστηριάζονται σπίτια, υποστήριξε ότι οι κατασχέσεις αφορούν μόνο σε «μεγαλοοφειλέτες με ακίνητη περιουσία».

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε επίσης ότι προωθείται διάταξη ώστε να προστατευτούν από τις κατασχέσεις όσοι πολίτες έχουν χρέη προς την εφορία

«Η διάταξη είναι στη φάση της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας, θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα με το νόμο Κατσέλη» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Επίσης, χαρακτήρισε «ιστορίες για αγρίους» τα όσα γράφονται στα ΜΜΕ για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

«Αν κάποιοι θεωρούν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τον πλειστηριασμό σε μεγαλοφειλετη που χρωστά 1,5 εκατ. όπως ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ κλπ έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων… Δεν γίνονταν και δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας» σημείωσε.

Μάλιστα είπε ότι ο ίδιος είχε συμμετάσχει σε κίνηση για την αποτροπή πλειστηριασμού εργατικής κατοικίας στο παρελθόν: Ως συνδικαλιστής είχα συμμετάσχει σε κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ναυτεργάτη»!

Σχετικές ειδήσεις