ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάλος από την προκλητική δήλωση του προέδρου του ΟΑΕΕ – Διαψεύδει ο ίδιος

Σάλος από την προκλητική δήλωση του προέδρου του ΟΑΕΕ – Διαψεύδει ο ίδιος

Μια απίστευτη γκάφα φαίνεται πως έκανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Δημήτρης Τσακίρης, ο οποίος μάλλον δείχνει να αγνοεί τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3»

Επισκεπτόμενος τη Φλώρινα και απαντώντας σε παράπονα ασφαλισμένων ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα αδυνατούν να ανταποκριθούν καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν το 80% σε εισφορές, ο κ. Τσακίρης φέρεται να απάντησε χαρακτηριστικά: «Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία».

Η δήλωση αυτή του προέδρου του ΟΑΕΕ, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε σάλο.

Ο ίδιος, στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει και να διαψεύσει την τοποθέτησή του, λέγοντας ότι τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν. «Ήθελα απλώς να καταδείξω τη ζωηράδα και την ευρηματικότητα των Ελλήνων κι ότι δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας».

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλά εξηγούσα ότι από τη στιγμή που οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα το νέο έτος και κάποιος έχει έδρα στη Βουλγαρία, κινδυνεύει να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη στο τέλος του βίου του. Έτσι, ήταν μια προτροπή μου να μην εξαντλούμε όλη μας την ευρηματικότητα στο πως θα γλιτώνουμε την πληρωμή των φόρων», είπε ο ίδιος νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Εάν, πάντως, ισχύει η τοποθέτηση του κ. Τσακίρη, τότε, δυστυχώς, φαίνεται πως κάποιοι άνθρωποι δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Και είναι πραγματικά κρίμα, σε τόσο δύσκολες και ασφυκτικές εποχές για τους ελεύθερους επαγγελματίες να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις