ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ταμείο των... Ασφαλιστικών Ταμείων είναι μείον

Το ταμείο των... Ασφαλιστικών Ταμείων είναι μείον

Στο... κόκκινο βρίσκονται τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών, τις οποίες φαίνεται πως θα κληρονομήσει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα αρχίσει να λειτουργεί από το νέο έτος.

Συνολικά τα χρέη ανέρχονται σε πάνω από 33 δισ. ευρώ, ενώ μόνο αυτά που διαχειρίζεται το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ξεπέρασαν τα 16,9 δισ. ευρώ, την ώρα που και η προσοχή των Θεσμών είναι στραμμένη στα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων.

Οι οφειλές που έχουν μεταφερθεί από τα Ταμεία στο ΚΕΑΟ αυξήθηκαν το τρίμηνο Ιούλιος -Σεπτέμβριος, κατά 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο, αγγίζοντας τα 16,9 δισ. ευρώ (316.855 οφειλέτες).

Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε προσαυξήσεις - τόκους (235,9 εκατ. ευρώ), ενώ 73,8 εκατ. ευρώ είναι οι νέες οφειλές που προστέθηκαν το τελευταίο τρίμηνο.

Σημαντική είναι και η διαρροή οφειλετών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 75.551 οφειλέτες που είχαν ενταχθεί, εκτός ρύθμισης έχει βρεθεί το 50%, ήτοι 37.851.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr