ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα δάνεια: Δείτε ποιοι γλιτώνουν μέχρι το 2018

Κόκκινα δάνεια: Δείτε ποιοι γλιτώνουν μέχρι το 2018

Ο μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις παρέχει προστασία για τα «κόκκινα» δάνεια αγροτών, καθώς και άλλων δανειοληπτών, ώστε αυτά να μην μεταβιβαστούν σε τρίτους έως το 2018.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Βαγγέλη Μπασιάκου.

Ο μηχανισμός, εξήγησε ο υπουργός, αποκλείει τους στρατηγικούς παραβάτες αλλά επικεντρώνεται στη διάσωση των, κατά τ' άλλα, υγιών επιχειρήσεων.

Προσέθεσε δε πως δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση κόκκινων δανείων μέχρι το 2018, όχι μόνο στέγης ή επισκευαστικών αλλά και καταναλωτικών δανείων ή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.

Σ’ αυτόν το μηχανισμό, σύμφωνα με τη ψηφισμένη νομοθεσία, όπως είπε, η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει πρόταση ρύθμισης στον συνεργάσιμο δανειολήπτη και στον εγγυητή εντός δώδεκα μηνών από την επερχόμενη πώληση του δανείου του.

Στο δίχτυ προστασίας πρόκειται, συμπλήρωσε, να μπουν 2 στους 3 δανειολήπτες και η προστασία αφορά σε όσους διαθέτουν ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000-280.000 ευρώ και έχουν εισόδημα 13.906-40.801 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις