ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για 10.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για 10.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Tην Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 30 - 49 χρονών. Οι ωφελούμενοι θα ανέρχονται σε 10.000 ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους.

"Η Θεσσαλία έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας Πανελλαδικά και αναζητούνται τα αίτια της στασιμότητας στην απασχόληση", επισήμανε μεταξύ άλλων από το Βόλο η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη η οποία επισκέφθηκε το ΚΠΑ Βόλου ενώ μίλησε και σε ημερίδα στη Λάρισα για τη συμβολή του ΟΑΕΔ στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Καραμεσίνη την ερχόμενη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων 30-49 χρονών. Οι ωφελούμενοι θα ανέρχονται σε 10.000 ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους. Επιπλέον εξήγησε ότι οι όποιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων οφείλονται στο γεγονός ότι το ΕΣΠΑ οργανώνει τον τρόπο διαχείρισης των προγραμμάτων.

Σύντομα θα τρέξει ένα πρόγραμμα που αποκαλείται «επιταγή επανένταξης» και αφορά στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας εθελοντικά σε επίδομα εργασίας, πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τον πρώην υπουργό Γ. Κατρούγκαλο και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.

Σχετικές ειδήσεις