ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιχμηρή απάντηση Σόιμπλε σε Ομπάμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Αιχμηρή απάντηση Σόιμπλε σε Ομπάμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα και στους υποστηρικτές της ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό να βρεθεί απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα για το «φλέγον» ζήτημα.

«Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο οικονομικά θα κατανοούσε ότι η Ελλάδα πρέπει να περάσει πολλές δύσκολες μεταρρυθμίσεις για να τα καταφέρει», τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με το γνωστό αυστηρό του ύφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα, επισκεπτόμενος την Αθήνα, υποστήριξε αφενός ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελεί τη μοναδική στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και αφετέρου είπε «οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα».

«Με όλο το σεβασμό, οποίος μιλά τώρα για ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, δεν βοηθά εκείνους που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην χώρα», ήταν η αιχμηρή απάντηση του Σόιμπλε σήμερα (17/11) από τη Βιέννη, όπως μεταδίδει το Reuters, σημειώνοντας ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε την Ευρώπη από την Αθήνα σε μια πιο γενναιόδωρη συμφωνία με την υπερχρεωμένη χώρα μας.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί άλλωστε ότι ο Σόιμπλε προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα συναντούσε την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο…

Όπως και να έχει, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου όπως έχει δηλώσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα απασχολήσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σχετικές ειδήσεις