ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις όχι ελάφρυνση χρέους

Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις όχι ελάφρυνση χρέους

Αμετακίνητος εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα, υπονοώντας ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για να κλείσει η αξιολόγηση.

Το τελευταίο διάστημα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει εκφράσει την άποψή του σχετικά με το τι είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αφού όπως έχει παρατηρήσει, οι συζητήσει για ελάφρυνση του χρέους δεν βοηθούν τη δρομολόγηση των απαιτούμενων αλλαγών.

Παράλληλα, σε σημερινές του δηλώσεις και όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να ξεκινήσει να περιορίζει τη χαλαρή νομισματική της πολιτική, συμπληρώνοντας πως μία τέτοια στροφή πρέπει να γίνει με προσοχή.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι θα το προτιμούσα εάν ξεκινήσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα», είπε. «Η έξοδος από αυτήν την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει με έντονη προσοχή», τόνισε, προειδοποιώντας για πιθανό "σοκ" ως αντίδραση σε τέτοια βήματα.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τη Βρετανία για το ενδεχόμενο μαζικών μειώσεων των φόρων στις επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως όσο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες της Ένωσης.

Σχετικές ειδήσεις