ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Νέα μέτρα και περισσότερη δουλειά

Ντάισελμπλουμ: Νέα μέτρα και περισσότερη δουλειά

Με τη φράση «χρειάζεται περισσότερη δουλειά» ξεκίνησε τις δηλώσεις του για το ελληνικό ζήτημα ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως οι Θεσμοί θα γυρίσουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν τη δουλειά προαναγγέλλοντας νέα μέτρα για το ελληνικό χρέος που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα μένει στο 3,5% έως το 2018, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αλλά τα μέτρα για το χρέος δεν συνδέονται με αυτή. Σημείωσε πως το πακέτο των βραχυπρόθεσμων ξεκινά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για τα εργασιακά επιβεβαίωσε ότι τέθηκαν εκτενώς στο τραπέζι και σχολιάζοντας τα περί πολιτικής απόφασης σημείωσε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να μπουν σε λεπτομέρειες.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ ανέφερε ότι παραμένει δεσμευμένο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και σύμφωνα με τον Ντέισελμπλουμ «το ΔΝΤ επανεπιβεβαίωσε ότι θα κάνει συστάσεις στο τεχνικό του συμβούλιο όταν υπάρξει τεχνική συμφωνία».

Σχετικές ειδήσεις