ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άγρια κόντρα των δανειστών για την Ελλάδα - Κομισιόν και ESM «αδειάζουν» τον Τόμσεν

Άγρια κόντρα των δανειστών για την Ελλάδα - Κομισιόν και ESM «αδειάζουν» τον Τόμσεν

Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης Ευρώπης - ΔΝΤ λαμβάνει η κόντρα που ξεκίνησε μετά την κοινή ανάρτηση του Πολ Τόμσεν και του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Μορίς Ομπσφελντ.

Στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, που επέλεξε τη μετωπική σύγκρουση με το Ταμείο, τάσσονται και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Λίγη ώρα μετά το «άδειασμα» στους αξιωματούχους του Ταμείου από την Ανίκα Μπράιντχαντ, εκπρόσωπο του Επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, ήρθε και εκείνο από τον ESM.

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης εξέφρασε την έκπληξη των ευρωπαϊκών θεσμών για τις απόψεις που εξέφρασαν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ.

«Στηρίζουμε τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις απόψεις που εξέφρασαν χθες αξιωματούχοι του ΔΝΤ με ανάρτησή τους στο μπλογκ του Ταμείου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ESM.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τη στιγμή που νέες συνομιλίες ξεκινούν στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξεπλάγησαν με τη δημοσίευση αξιωματούχων του ΔΝΤ στο μπλογκ του Ταμείου σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην πρακτική διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα, κατ' ιδίαν», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ESM.

Σχετικές ειδήσεις