ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος προς Σόιμπλε: Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι

Τσακαλώτος προς Σόιμπλε: Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι

Ειδήσεις | Ευκλείδης Τσακαλώτος: Με ένα ρητό που ανήκει στον Λιούις Κάρολ, συγγραφέα του βιβλίου «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του τελευταίου σε βάρος της Ελλάδας.

«Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και πρόσθεσε ότι το ευρώ κινδυνεύει από το έλλειμμα.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται ειδικότερα στο βιβλίο του Λιούις Κάρολ λέγοντας: «Τα Χριστούγεννα είναι μέρες γιορτής στις οποίες σκέφτομαι να ξαναδιαβάσω, μαζί με τα παιδιά μου, την "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων". Βασικό τέχνασμα της αφήγησης του συγγραφέα, Λιούις Κάρολ, είναι ότι η Αλίκη μετασχηματίζεται. Συρρικνώνεται για να περάσει μέσα από ένα στενό πέρασμα, ψηλώνει για να φτάσει κάποιο αντικείμενο, ή, πίνοντας κάποιο ποτό, τρώγοντας κάποιο κέικ ή δαγκώνοντας ένα μανιτάρι, αποκτά μαγικές ιδιότητες! Κάπως έτσι είναι και για μας αυτή η περίοδος».

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα κράτη-μέλη δεν θέλουν να είναι "γενναιόδωρα" με τη ρύθμιση του χρέους, αν και δεν ζητάνε να νομοθετήσουμε τώρα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Σχετικές ειδήσεις