ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Χουλιαράκης ζητά από τους υπουργούς να υπογράψουν…μνημόνιο!

Ο Χουλιαράκης ζητά από τους υπουργούς να υπογράψουν…μνημόνιο!

Να «δέσει» τους υπουργούς με μνημόνιο θέλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, όπως καταδεικνύεται από εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα υπουργεία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα «Μνημόνιο Συνεργασίας» με το οποίο ο κ. Χουλιαράκης ζητά από τους υπουργούς να μην αναλαμβάνουν υποχρεώσεις αν δεν έχουν εάν προηγουμένως δεν έχουν διασφαλιστεί τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση και την κάλυψη κάθε ανάγκης.

Όπως φαίνεται το …φόβητρο του αυτόματου κόφτη μισθών και συντάξεων ωθεί τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να σφίξει τα λουριά στους υπουργούς για περιστολή δαπανών!

Ζητά επίσης από τους συναδέλφους τους να δεσμευτούν ότι θα λάβουν άμεσα μέτρα για να μην υπάρχουν παρεκκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, τα μέλη της κυβέρνησης καλούνται να υπογράψουν ότι:

-Θα εφαρμόζουν «διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφανούς απόκλισης από τους στόχους».

-Θα λειτουργούν εσωτερικά συστήματα και μηχανισμούς παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ώστε να διασφαλίσουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

-Δεν θα αναλάβουν κάποια υποχρέωση εάν δεν εξασφαλίζεται ότι υπάρχουν τα χρήματα για την κάλυψη της.

-Θα υπογράψουν μνημόνια με τους εποπτευόμενους φορείς για την λήψη κάθε πρόσφορου και αναγκαίου μέτρου, όπως η μείωση των εξόδων του φορέα, σε συνάρτηση με την πορεία υλοποίησης των εσόδων.

-Θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ρεαλιστικότερη εκτίμηση, πρόβλεψη και παρακολούθηση των εσόδων και εξόδων των εποπτευόμενων φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις