ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Η ελληνική τραγωδία – Πόσα πια να αντέξει ένας λαός;

FT: Η ελληνική τραγωδία – Πόσα πια να αντέξει ένας λαός;

Δεινή η κατάσταση στην Ελλάδα λένε οι Financial Times – Μια σύνταξη των 300 ευρώ μπορεί να στηρίζει μια ολόκληρη οικογένεια – Μεγάλο ποσοστό στερείται τη θέρμανση και το φαγητό – Φόροι και αύξηση του ΦΠΑ «γονατίζουν» το εισόδημα - Τρόικα και κυβέρνηση φτωχοποιούν τους Έλληνες

Την ασφυκτική κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία από την άγρια λιτότητα και τα μνημόνια περιγράφει με μελανά χρώματα δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο γίνεται αναφορά και στη…φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

Με τον τίτλο «Η ελληνική τραγωδία – Πόσα να αντέξει ένας λαός», το ρεπορτάζ – με αφορμή την ολοένα και δυσκολότερη καθημερινότητα σε πολλά χωριά της ελληνικής Περιφέρειας- αναφέρεται στα χαράτσια, την υπερφορολόγηση και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Όπως αναφέρεται, με βάση τα στοιχεία από τη «διαΝΕΟσις» η ανεργία έχει φτάσει στο 23% και το 44% από αυτό το ποσοστό αφορά στις ηλικίες 15-24 που μένουν εκτός εργασιακού πεδίου, ενώ περισσότερο από το 1/5 των Ελλήνων στερείται βασικά αγαθά όπως η θέρμανση και η τηλεφωνική σύνδεση!

Μάλιστα, φιλοξενείται και η δήλωση ενός νέου ανθρώπου, του Άγγελου Πετρόπουλου, που είναι αρτοποιός σε χωριό της επαρχίας: «Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε. Τους δίνω το ψωμί δωρεάν».

«Η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3 μετά το 2008 και η κυβέρνηση οφείλει 320 δισεκατομμύρια» αναφέρεται.

«Το 2015 το 15% του πληθυσμού ζούσε σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αντίστοιχο του 2009 που ήταν 2%» σημειώνεται στο δημοσίευμα των Financial Times.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι δεν είναι σπάνιο ένας συνταξιούχος με απολαβές μόλις 300 ευρώ το μήνα να στηρίζει μια ολόκληρη οικογένεια.

«Την προηγούμενη χρονιά οι συντάξεις περικόπηκαν έως και 40% ενώ φέτος μπήκαν νέοι φόροι σε αυτοκίνητα, τηλεπικοινωνίες, καύσιμα, συνδρομητική τηλεόραση, τσιγάρα, καφέ και μπίρα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ καθώς μια μείωση 5,7 δισ. ευρώ σε μισθούς του δημοσίου και συντάξεις. Είναι πισωγύρισμα για τους κατοίκους μιας χώρας που για δεκαετίες είχαν χαλαρούς φόρους και κοινωνικά επιδόματα».

Σχετικές ειδήσεις