ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup LIVE - Σόιμπλε: Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε πολύ με την Ελλάδα

Eurogroup LIVE - Σόιμπλε: Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε πολύ με την Ελλάδα

Μια... απαξιωτική δήλωση για τη χώρα μας έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup:«Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε εντατικά με την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν νέες καταστάσεις προς συζήτηση. Πρέπει να περιμένουμε. Είναι θέμα της Ελλάδας να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Έχουμε καθυστερήσει», είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν έχει κάνει μέχρι τώρα όλα όσα έχει δεσμευθεί. Έχει φτάσει όμως ο χρόνος να το κάνει αυτό. Ο χρόνος γίνεται όλο και πιο πιεστικός, αλλά από την πλευρά των θεσμών δεν υπάρχουν κανενός είδους προβλήματα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Eκτίμησε δε ότι το ΔΝΤ θα τηρήσει αυτά τα οποία έχουν αποφασιστεί στο παρελθόν: «Έχουν αποφασιστεί ορισμένα πράγματα και θα πρέπει αυτά να υλοποιηθούν. Η υλοποίηση είναι πολλές φορές και το πρόβλημα. Έχουμε κάποιες συμφωνίες. Η δυσκολία είναι πολλές φορές στην υλοποίησή τους, αλλά νομίζω ότι θα προκύψουν θετικά στοιχεία. Είμαι αισιόδοξος και δεν νομίζω ότι σήμερα θα φτάσουμε σε τίποτα σοκαριστικές αποφάσεις», τόνισε.

Κατέληξε δε λέγοντας: «Δεν έχω την πρόθεση να κάνω την εργασία των θεσμών. Αυτοί κάνουν τις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση. Έχουν συμφωνηθεί πράγματα με την Ελλάδα. Η Ελλάδα τα έχει αποδεχτεί και οι θεσμοί τα έχουν αποδεχτεί. Θα πρέπει αυτά να υλοποιηθούν. Θα πρέπει να τα περιμένουμε».

Σχετικές ειδήσεις