ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup LIVE: «Ναυάγιο» στη συνάντηση Τσακαλώτου με τους θεσμούς

Eurogroup LIVE: «Ναυάγιο» στη συνάντηση Τσακαλώτου με τους θεσμούς

Μέτρα λιτότητας και μετά το 2018 ζητούν οι δανειστές

Μπαράζ επαφών με εκπροσώπους των δανειστών είχε στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος συνάντησε τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του Euroworking group Τόμας Βίζερ, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ και φυσικά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, οι συνομιλίες κατέληξαν σε αδιέξοδο, με τους θεσμούς να παραπέμπουν σε επόμενη συνεδρίαση τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι θεσμοί ζήτησαν από τον Έλληνα υπουργό περισσότερα μέτρα λιτότητας, πέραν του 2018, δηλαδή και μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να νομοθετήσει περαιτέρω μέτρα.

Με αυτά ως δεδομένα, η συνεδρίαση του Eurogroup, που αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να είναι σύντομη.

Αυτή η εξέλιξη είχε διαφανεί και από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος προσερχόμενος στο Eurogroup είχε τονίσει πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι στο χέρι της Ελλάδας, η οποία δεν έχει κάνει πολλά από τα συμπεφωνημένα.

Σχετικές ειδήσεις