ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Δεν συμφέρει κανέναν να ξαναζήσουμε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας με νέες «στείρες» συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, την στιγμή που η Ελλάδα είναι πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους μετά τη λήξη του Ecofin, για το ελληνικό ζήτημα, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις είπε ότι η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι δυνατή αν συνδράμουν όλες οι πλευρές με εποικοδομητικό τρόπο.

Ο ίδιος τόνισε, παράλληλα, ότι όλοι εργάζονται για να διασφαλίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ προσέθεσε ότι, οι διαπραγματεύσεις ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια σχολίασε τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι οι δημοσιονομικές αποδόσεις είναι ελαφρώς καλύτερες από το προβλεπόμενο.

«Η Ελλάδα πέτυχε τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2015, ενώ το 2016 υπάρχει σημαντική υπεραπόδοση των στόχων, ανέφερε ο Λετονός επίτροπος. Για την τρέχουσα χρονιά, η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή τροχιά και εκτιμάται ότι θα επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,75% του ΑΕΠ, ενώ και για το 2018 όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι μάλλον θα επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ», ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Σχετικές ειδήσεις