ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λυπηρά τα σενάρια που στοχεύουν σε κλίμα αβεβαιότητας»

«Λυπηρά τα σενάρια που στοχεύουν σε κλίμα αβεβαιότητας»
Αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος...

Ανακοίνωσε εξέδωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τα διάφορα δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας το σαββατοκύριακο σε σχέση με τις συζητήσεις με την τρόικα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Στη συνέντευξή μου της Παρασκευής, παρουσίασα με αναλυτικό και ευθύ τρόπο το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις μας με την τρόικα και τα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα τους επόμενους μήνες. Η αναλυτική αυτή παρουσίαση δεν απευθυνόταν μόνο στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και στο διεθνές ακροατήριο. Τελούσε, άρα, υπό τον έλεγχο και των θεσμικών συνομιλητών μας. Η σχετική ανακοίνωση της τρόικας είχε το ίδιο περιεχόμενο με την ανακοίνωση που έκανα.

Είναι, συνεπώς, λυπηρό να ανακυκλώνονται με επίμονο τρόπο δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας και κινδυνολογίας, χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για την εθνική οικονομία και την πληγωμένη αυτοεκτίμηση του ελληνικού λαού.

Παρακαλώ, συνεπώς, τους Έλληνες πολίτες να εστιάσουν την προσοχή τους στα ουσιώδη σημεία της παρουσίασης που έκανα την Παρασκευή:

Η Κυβέρνηση συζητά με την τρόικα για το μακροοικονομικό πλαίσιο και τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012. Τόσο εμείς, όσο και οι εταίροι μας, αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η κατάσταση, ποιες οι ανάγκες και ποιες οι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου αυτή να βγει οριστικά από την κρίση.

Υπάρχει μήπως κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να ληφθούν μέτρα ανάσχεσης, αλλά μέτρα επίτασης της ύφεσης; Ελπίζω όχι.

Υπάρχει κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να κινηθούμε δυναμικά προς την κατεύθυνση των αναγκαίων ριζοσπαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που ενισχύουν την εθνική μας ανταγωνιστικότητα και μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της κρίσης; Ελπίζω όχι».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newscode.gr